Ce trebuie să facem ca să obținem o culoare a părului care durează în timp

Toamna este, de multe ori, și anotimpul schimbărilor de look. O nouă tunsoare sau o nouă nuanță părului reprezintă două din cele mai abordate soluții în acest sens. Totuși, vopsitul părului trebuie să se desfășoare în condiții sigure pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, ne spune ce pași este bine să urmăm pentru a obține culoarea de păr dorită, fără reflexii ori tente de culoare nepotrivite, și cum putem păstra nuanța cât mai mult timp.

“În acest sezon se poartă culorile aprinse. Indiferent de ce nuanță alegem, este normal să ne dorim să o menținem cât mai mult timp. Totul pornește încă de la procesul de vopsire și, de aceea, eu mereu recomand să apelăm la un stilist. El are o anume tehnică de vopsire și o serie de produse la dispoziție, astfel încât culoarea pe care o obține în salon să fie cea corectă și să poată fi menținută mult mai mult timp cu mai mare ușurință.

Atunci când ne vopsim părul, ne asumăm o responsabilitate: îl supunem unui proces chimic și, de aceea, este nevoie să avem grijă de el. Să fim atente cu ce îl spălăm și cum îl spălăm, ce facem cu reflexiile nedorite care apar în părul nostru după un anumit timp. De exemplu, în medie, după două săptămâni de la vopsit, blondele capătă reflexii galbene, iar șatenele sau brunete, reflexii roșii. De aceea este indicat să știm să tratăm corect părul vopsit, și să îl protejăm de razele ultraviolete, pentru a fi sănătos și să menținem culoare cât mai mult timp”, declară Diana Baicu.

Specialistul enumeră câțiva pași esențiali ce pot fi urmați de oricine. 

Cu ce ne spălăm părul?

“E important să folosim un șampon care este întotdeauna colour safe. Nu neapărat un șampon pentru păr vopsit, dar trebuie să ne uităm pe ambalaj să scrie colour protection sau colour safe. Putem obțne volum, putem proteja scalpul sensibil ori să scăpăm de mătreață și, în același timp, să păstrăm și culoarea frumoasă. Prin urmare, le putem obține pe toate cu astfel de produse colour safe.

De exemplu, Goldwell Blondes Highlights este un șampon pentru păr blond sau cu șuvițe, ce protejează inteligent părul de radicalii liberi, razele UV și căldură. Menține profunzimea și strălucirea culorii și oferă îngrijire profundă fără să încarce părul.

Apoi, Gama noua de ingrijire JOICO Colorful (șampon, conditioner și serum), care menține culoarea intensă și strălucitoare până la 8 săptămâni. Nu contine sulfați SLS/SLES, oferă protecție UV, amplifică strălucirea și elasticitatea și protejează împotriva factorilor externi și a poluării. Conține ulei de Camellia (sursă de acizi grași esențiali, ce ajută la menținerea hidratării și conferă strălucire părului și extract de coajă de rodie (extrem de bogat în tanin și super antioxidanți, ce ajută la menținerea și durabilitatea culorii părului)”, explică Diana Baicu.

Cum scăpăm de reflexii

“Reflexiile nedorite apar în timp.  Dacă suntem șatene și ne apar reflexiile de roșu/portocaliu, ar trebui să folosim un șampon care duce în nuanța verde. Un albastru care dă în verde, în așa fel încât să ne neutralizeze roșul din păr.

Apoi, dacă suntem blonde și părul nostru virează la un moment dat într-o culoare galbenă, atunci trebuie să folosim violet.

Trebuie să fim foarte atente în momentul în care ne alegem șamponul pentru că, dacă vrem o neutralizare mai intensă sau vrem ca părul nostru să devină irizat, să menținem spuma de la a doua spălare între 5 și 7 minute.

Acest tip de șampoane nu este necesar să le folosim de fiecare dată când ne spălăm, pentru că pot usca părul în timp. Este bine să le alternăm. O dată folosim un șampon normal, de hidratare, de volum sau ce altceva ne dorim, apoi, data viitoare, aceste șampoane cu pigmenți. Le putem și amesteca, astfel încât să și hidratăm, să și tratăm părul în același timp.

Ceea ce recomand este să alegem produse care fac parte din aceeași gamă și, ideal, din aceeași gamă cu produsul de vopsit. Avem șampon, conditioner și un gloss care să ne pună în evidență culoarea, să fie mult mai vibrantă. În momentul în care părul nostru este tern, putem să avem cea mai frumoasă culoare din lume, dar ea nu va fi pusă în evidență.

Putem folosi Kevin.Murphy Crystal.Angel, un balsam special creat pentru menținerea culorii în păr, ce nu are sulfați și parabeni, neutralizează tonurile nadorite, conferă strălucire și longevitate culorii părului. Formula conține extract de ceai verde (hrănește părul și protejează culoarea) și ulei de semințe de jojoba (previne deteriorarea și repară parul vopsit)”, spune Diana Baicu.

Ce măști folosim

“Evident că trebuie să avem mare grijă de sănătatea părului și atunci trebuie să folosim măști hidratante, reparatoare, dar întotdeauna să aibă scris colour safe pe ambalaj. Spre exemplu, Moroccanoil Restorative Hair Mask depune pigmenți puri, crește vibrația culorilor și reîmprospătează nuanțele existente restabilind în același timp sănătatea părului. Conține ingrediente hrănitoare, inclusiv un amestec de amino acizi, ulei de sâmburi de caisă și tehnologia  ArganID ™, toate pentru un păr care arată și se simte mai sănătos.

Ambalajul mastilor ce depoziteaza culoarea este realizat din 50% material reciclat, ceea ce ajută la reducerea amprentei de carbon consumând astfel mai puțină energie. O altă mască recomandată este K18 Leave In Repair Mask, ce repară părul vospit,  deteriorat de la vopsiri dese și/sau necorespunzătoare”, spune Diana Baicu.

Cât de des ne spălăm părul vopsit?

“Întotdeauna când se vorbește despre cât ține vopseaua. Nimeni nu spune că ea ține 1-2 luni, ci 6-10 spălări. Asta deoarece o persoană se poate spăla de 20 de ori într-o lună, iar alta de doar 8 ori. E mare diferență, iar toți producătorii și hairstiliștii ne recomandă un anumit număr de spălări. Atunci, dacă vrem să ne spălăm mai rar părul, folosim șamponul uscat. Există șampoane uscate pentru părul deschis la culoare, care neutralizează reflexul de galben pentru că au un mov foarte discret. La fel și cel special destinat femeilor cu părul închis la culoare.

Un șampon uscat foarte eficient este cel de la Moroccanoil pentru păr în nuanțe deschise ori închise. Conține amidonuri de orez ultra-fine, care absorb grăsimea, produsele de coafat acumulate și mirosul, lăsând instantaneu părul curățat și reîmprospătat. Formula infuzată cu ulei de argan protejează împotriva razelor UV, conține nuanțe delicate subtile de violet pentru a echilibra aspectul arămiu al părului blond și a scoate la iveală ce e mai bun din nuanțele deschise sau închise, după caz. O altă opțiune de șampon uscat este Kevin.Murphy Fresh.Hair. Formula nu are parabeni, sulfați, este cruelty free și contine antioxidanți și vitamine pentru strălucire și un păr mătăsos”, adaugă Diana Baicu.

Produse de styling care protejează

“Complementar, putem folosi produse de styling care protejează părul și culoarea, cum sunt JOICO Heat Hero (asigură protecție la temperaturi de până la 232 grade Celsius, menține culoarea și strălucirea părului, având polimeri și semințe de Moringa – antioxidanti și vitamina A, E, zinc, siliciu,

sau JOICO Humidity Blocker ce menține părului coafat, efect anti frizz, protejează împotriva umidității și menținere culoarea. Formula conține copolimeri flexibili și semințe de Moringa – antioxidantiși vitamina A, E, zinc, siliciu”, încheie Diana Baicu.

Produsele și tratamentele recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în România în magazinul Top Line, pe www.topline.ro și în saloanele și clinicile partenere Top Line din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.