Cătălin Botezatu, vacanță pe cel mai avangardist vas de croazieră din lume. „M-am întors la marea mea iubire!”

Cătălin Botezatu a petrecut o vacanță de neuitat, timp de o săptămână, în Caraibe, pe cel mai avangardist vas de croazieră din lume, Celebrity Edge. Este primul vas conceput tridimensional, de la primele schițe de design până la finalizarea construcției propriu zise, fiind opera renumitului designer Tom Wright, cel care a creat și faimosul Burj Al Arab din Dubai.

Cătălin Botezatu a mărturisit, la urcarea în avionul ce avea să îl transporte spre Miami, că se întoarce la marea lui iubire.

“Mă întorc la marea mea iubire, după 11 ani. În 2011 am fost pentru prima dată pe un vas de croazieră Celebrity Cruises și, de atunci, m-am îndrăgostit iremediabil de acest tip de vacanță. Am fost atunci fascinat de serviciile impecabile de la bord și de faptul că poți bifa, într-o singură vacanță multe destinații, fiind practic ca pe un hotel de lux plutitor care ancorează în fiecare dimineață într-un nou oraș. Abia așteptam să mă îmbarc din nou pe un vas de croazieră și, de această dată, l-am ales pe cel mai avangardist din lume, Celebriry Edge, unul fără precedent, care dictează practic modul în care va arăta în viitor conceptul de croazieră”, declară Cătălin Botezatu.

Vacanța a reprezentat un binemeritat respiro după o perioadă de filmări și proiecte speciale și înaintea participării la Paris Fashion Week de la sfârșitul acestei luni. Designerul mărturisește că simțea nevoia unei periode de odihnă.

“Am programat croaziera cu mai bine de două luni înainte pentru că știam că va urma o perioadă foarte obositoare. Aveam nevoie de odihnă, dar și de ceva care să mă inspire din punct de vedere artistic. Am ales un circuit în Caraibe și Mexic, destinații pe care le ador. Pentru că plecarea vasului a avut loc din Fort Lauderdale, de lângă Miami, am zburat cu Turkish Airlines întrucât sunt cei mai buni în privința serviciilor de la bord, în special la business class, și aveam nevoie să pot dormi liniștit pe parcursul celor 12 ore de zbor. Am avut un meniu pregătit de chefi aflați la bord, prezentat și servit într-un mod impecabil și, deși aveam de gând să urmăresc câteva filme, am ales să mă întind și să dorm câteva ore până la destinație. Odată ajuns în Miami, am luat taxiul o jumătate de oră până la Ford Lauderdale, de unde, a doua zi, m-am îmbarcat pe cel mai frumos vas de croazieră pe care l-am văzut până acum, Celebrity Edge”, declară Cătălin Botezatu.

Arhitectura Celebrity Edge este unică și reprezintă creația mai multor designeri vizionari care au reinterpretat conceptul de vas de croazieră, fiind un punct zero în ceea ce urmează să reprezinte acest tip de vacanță în viitor.

“Este ca niciun alt vas de croazieră de pe piață. În mod normal, majoritatea respectă cam aceeași structură, însă Celebrity Edge a regândit totul. Fiecare spațiu este o operă de artă ca arhitectură și design și este adus la zi complet din punct de vedere tehnologic. Cabinele în care ești cazat au o verandă infinită, însemnând că, în locul balconului clasic, ai un geam de sus până jos, care se deschide în jumătatea superioară prin telecomandă și prin care admiri marea și orașele de pe țărm unde ancorezi. Apoi, sunt 29 de restaurante cu specific pe vas unde poți lua micul dejun, prânzul și cina. Pe puntea superioară există o grădină imensă cu cinematograf în aer liber, piscine, jacuzzi în formă de pahare de șampanie, precum și Magic Carpet, un bar mobil de dimensiunea unui teren de tenis, situat în exteriorul vasului, atașat de el, care plutește deasupra apei precum un covor fermecat din 1001 de nopți. În interior există multe zone de relaxare precum o impresionantă grădină a Edenului, un spațiu imens cu plante luxuriante și un perete imens de sticlă de 180 de grade prin care vezi marea. De asemenea, sunt peste 4000 de opere de artă pe Celebrity Cruise, tablouri, sculpuri și instalații de artă avangardiste care valoareza milioane de dolari. Este ca un muzeu de artă contemporană pe mare. Pe vasele de croazieră am, de regulă, cel mai odihnitor somn, însă, de această dată, totul a fost la la superlativ pentru că salteaua patului este realizată din cașmir și infuzată cu eucalipt. Toate comenzile de lumină din cameră pot fi realizate direct din aplicația de mobil Celebrity Cruises. A fost absolut fascinant și nici nu am avut timp, o săptămână, să descoper tot vasul. Sper să revin pe el la vară când va veni în Europa pe Marea Mediterană”, adaugă Cătălin Botezatu.

Relaxare în Grădina Edenului

În spatele vasului de croazieră există un spațiu unic, denumit Eden, un mix între restaurant, zonă de spectacole interactivă, zonă de relaxare, înalt cât trei etaje, ca o seră cu plante luxuriante și un perete imens de sticlă, de 180 de grade, prin care vezi marea. Este o zonă incredibilă, cum nu mai există pe alte vase de croazieră. De asemenea, pe Celebrity Cruise sunt peste 4000 de opere de artă, tablouri, sculpturi și instalații de artă avangardiste care valoareza milioane de dolari. Este ca un muzeu de artă contemporană pe mare”, adaugă Cătălin Botezatu.

Opriri în Bahamas și Mexic

Vasul Celebrity Cruises a avut trei opriri de o zi. Prima, în Bahamas, unde designerul a mers pe Paradise Island și a revăzut originalul hotel Atlantis Bahamas, inaugurat în 1998 printr-un mare eveniment la care au cântat Michael Jackson și Grace Jones.

“În Nassau, Bahamas, am luat la pas străzile pitorești, colorate, ale orașului și am luat prânzul la un hotel boutique colonial, într-o grădină cu palmieri și plante luxuriante, statui și piscine romane. Apoi, am mers pe Paradise Island, la acvariul celebru din incinta Atlantis Bahamas și pe plajele cu nisip. A doua oprire a fost în Costa Maya, Mexic, unde am mers să vizitez piramidele de la Chacchoben, ascunse în junglă, mai misterioase, mai vechi, dar și mai frumoase, din punctul meu de vedere, decât cea de la Chichen Itza.  A treia oprire a fost în Cozumel, insula unde mi-am rezervat, de această dată, o zi întreagă de stat la plajă, pe nisipul fin, printre palmieri. Au fost în total și trei zile integrale pe vasul care ne-a plimbat pe Marea Caraibelor, printre insule precum Cayman sau Cuba, dar, chiar și așa, nu am reușit să descopăr întregul vas deoarece are atât de multe atracții încât îți trebuie cel puțin două croaziere să realizezi acest lucru. În toate aceste zile, am avut internet de mare viteză la bord și am putut sta conectat cu tot ce aveam de făcut profesional, mai ales că urma să am prezentări la Paris Fashion Week. M-am întors cu zborul de noapte Turkish Airlines, de la Miami spre Istanbul și apoi spre București, astfel că am dormit pe toată durata zborului, într-o cabină personală, ca un cocoon din filmele SF,  și m-am trezit la destinație foatrte odihnit și cu multă energie pentru ce avea să urmeze în viața mea profesională”, încheie Cătălin Botezatu.

Designerul a mai petrecut vacanțe de neuitat pe vasele Celebrity Cruises, prima dată pe Celebrity Silhouette, în 2011, și apoi pe Celebrity Equinox într-o vacanță în urmă cu mulți ani, astfel că revenirea pe o astfel de ambarcațiune de lux a reprezentat, pentru el, așa cum a mărturisit, o reîntoarcere la o mare iubire, dar și ocazia de a descoperi un vas revoluționar, Celebrity Edge fiind considerat o reinventare a conceptului de croazieră. Celerity Edge operează pe timpul iernii și primăverii în Caraibe, urmând ca vara să ajungă în Europa pentru circuite în Mediterană. Turiștii români pot trăi experiența designerului apelând la reprezentanța oficială a Celebrity Cruises, www.rccl.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.