Cât de mult îngrașă pepenele? Cât ne sfătuiește nutriționistul să mâncăm zilnic!

Pepenele reprezintă gustarea favorită a multora dintre noi pe timp de vară. Fie că îl preferăm pe cel roșu sau pe cel galben, adorăm să ne răcorim consumându-l direct din frigider. Iată cât ne sfătuiește nutriționistul Gianluca Mech să mâncăm zilnic pentru a nu ne îngășa.

Pepene roșu

„Pepenele roșu are un conținut scăzut de calorii. 100 g de produs furnizează aproximativ 34 de calorii, dar, în același timp, este foarte sățios, fiind bogat în fibre. Recomand consumul a 100 -150 de grame de pepene pe zi. Aproximativ 90% din greutatea lui este apă, însă trebuie să ținem cont de faptul că are și calorii, astfel că nu trebuie să exagerăm și să mâncăm un pepene la o masă. Atâta timp cât ne rezumăm la cantitatea recomandată, nu va avea efecte negative asupra siluetei. În plus, pepenele roșu este o sursă excelentă de aminoacid numit arginină, care ajută la arderea rapidă a grăsimilor”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Pepenele galben

„La fel ca pepenele roșu, și cel galben are cam 35 de calorii/100 de grame. Din punctul de vedere al sănătății și nutrițional, pepenele galben este însă mai recomandat decât cel roșu. Asta deoarece conține:

– cu 7.7% mai multe proteine/100 g

– cu 20% mai mult magneziu/100 g

– cu 28.57% mai mult calciu/100 g

– de 2.25X mai multe fibre/100 g

– cu 44.35% mai puțină fructoză/ 100 g”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Când mâncăm pepene?

„Pentru a ne păstra silueta intactă, pepenele trebuie consumat pe timp de zi. Cea mai bună recomandare ar fi pentru micul dejun. De asemenea, e indicat să evitați să beți apă aproximativ 30-40 de minute după ce ați consumat pepene. Nu e recomandat seara/noaptea. Asta deoarece digestia este mai lentă noaptea, iar consumul de pepene o poate perturba. În plus, pepenele conține în mod natural zahăr și știm deja că nu e indicat zahărul, mai ales seara”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.