Care este cea mai bună faină pentru cozonaci și pâine

E foarte adevărat, sunt buni cozonacii gata preparați și pâinea pe care o cumperi deja făcută; dar mult mai gustoase sunt preparatele făcute cu mâna ta, acasă. Iar mirosul cozonacului aburind, proaspăt scos din cuptor sau al pâinii de casă nu se compară cu nimic! Amintiri dragi, aromele copilăriei… adevărată aromaterapie! Și, preocupați ca totul să iasă perfect, mulți dintre noi ne întrebăm care este cea mai bună faină pentru cozonaci și pâine. Maeștrii patiseri și cofetari ne dezvăluie secretul și recomandă făina 000 pentru prepararea unui cozonac reușit și a unei pâini delicioase.

Ce este, de fapt, făina 000?

Este o făina extra rafinată, prelucrată mult, ideală pentru aluaturi fine, aerate, așa cum este cel de cozonac sau de pâine. Are un conținut mare de gluten, iar din ea se obțin aluaturi fine, elastice, nelipicioase, care înglobează aer mult. Rezultatul? Preparate extrem de pufoase!

Făina de calitate, timpul de dospire, timpul de coacere şi modalitatea de frământare sunt secretele unei pâini speciale sau ale unui cozonac de nota 10, perfect făcut din ingrediente absolut obişnuite. În plus, așa după cum susțin gospodinele pricepute, o doză de bună dispoziție, un strop de iubire și încredere cât cuprinde că nu vei da greș completează rețeta cozonacului perfect și a unei pâini de casă senzaționale.

Pentru a avea siguranța ingredientelor de cea mai bună calitate de fiecare dată când prepari cozonacul delicios, iubit de toți cei dragi și pâinea pufoasă cea de toate zilele, Băneasa s-a asigurat că îți oferă o făină cu care vei obține întotdeauna preparatul perfect – Făina de grâu albă superioară 000 Băneasa.

Pofte gourmet și poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.