Calatoria mea in jurul clatitelor

Dragii mei, v-am povestit, zilele trecute, despre tigaia Tefal Mini Chefs, o adevarata minune in bucatarie. Cu ea prepararea clatitelor chiar e o placere. Am acceptat invitatia la Fabrica de Clatite fara sa stau pe ganduri, pentru ca fac parte din clubul iubitorilor de clatiteeeee.

Provocarea a fost sa folosesc ingredientele din imaginea de mai jos si sa am si un touch personal, pe care l-am bolduit in text, fiind nota mea distinctiva si totodata creativa.

In prima etapa am pregatit aluatul pentru clatite, pentru care am folosit 2 oua, 200 ml de lapte, 200 g de faina, un pic de sare si apa minerala ca sa iasa pufoase. Si ca sa aiba o culoare mai galbena , am arucat si un strop de curcuma.

O data amestecate ingredientele, am pus la treaba tigaia Tefal Mini Chefs. Pentru ca are un invelis antiaderent, fiecare clatita s-a desprins de pe vas foarte usor, iar intoarcerea ei a fost doar chestie de…indemanare. Am uitat sa mentionez faptul ca nu a fost nevoie sa folosesc niciun strop de ulei, iar startul la gatit mi-a fost dat de catre Thermo-Spot din mijlocul tigaii, care si-a schimbat culoarea, semn ca a atins termperatura optima.

Citeste si: Ia-ti pașaportul de călătorie de 2500 de euro cu Fabrica de Clatite Tefal

Dupa ce am terminat foile de clatite, am trecut la umplutura. Pieptul de pui l-am portionat bucatele. Am calit ceapa taiata marunt, impreuna cu ardeiul verde si el tocat, si am adaugat si un graunte de usturoi in vasul unde am pus in prealabil doua linguri de ulei. Apoi am plasat strategic bucatelele de piept de pui, am pus un pic de sare si piper si le-am perpelit asa pe foc pana si-au schimbat culoarea si au fost numai bune de…mancat. Tot acolo am pus si foarte putin coriandru, bine ca l-am gustat inainte separat, ca altfel dadeam peste cap gustul clatitelor. Coriandrul o fi el un ingredient bun, insa pe mine nu m-a impresionat. Stiti cum e…gusturile nu se discuta!

Separat am creat un sos din sucul de la o bucata de lime si smantana. A iesit ceva dulce acrisor, usor racoritor, tocmai bun ca un topping pentru clatita cu carne.

Si am trecut la umplutura. La unele am pus cascaval peste aceasta umplutura, care s-a topit si s-a integrat perfect printre celelalte ingrediente, cert este ca papilele mele gustative l-au apreciat la maximum. La altele, am ras cascavalul deasupra.

 

Ce-i drept cred ca mai am un pic de lucrat la aspectul comercial al clatitelor, intrucat le-am facut sub forma de rulouri, semn ca pofta a atins si ea cote maxime in timpul procesului de…gatire si nu am mai avut rabdare sa le creez forme mai atractive.

Daca v-a inspirat reteta mea de clatite, va urez pofta buna! Va asigur ca au fost delicioase!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *