Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Sângele din cordonul ombilical poate fi recoltat imediat după naștere. Nu numai că acesta conține toate componentele sângelui integral (globule roșii și albe, trombocite și plasmă), dar conține celule stem, numite și celule stem hematopoietice, care pot produce toate tipurile de sânge și celule imunitare pentru întregul organism al unei persoane.

Celulele stem din sânge pot fi folosite pentru a trata și chiar vindeca unele boli ale sângelui și ale sistemului imunitar și chiar și unele dintre cele mai grave afecțiuni.

Astăzi, specialiștii Stem Cells Bank îți prezintă o listă cu cele mai grave afecțiuni ce pot fi ameliorate cu ajutorul celulelor stem recoltate la naștere.

Atactul cerebral

Cercetătorii de la Stanford au raportat că sunt „uimiți” de rezultatele unui tratament experimental pentru tratarea pacienților cu AVC. Rezultatele studiului au arătat că injectarea celulelor stem direct în creierul pacienților cu AVC a dus la restabilirea funcției motorii la unii dintre aceștia. Deși a fost concepută inițial pentru a analiza siguranța unei astfel de proceduri, nu neapărat eficiența sa, aceasta creează un impact semnificativ în comunitatea neuroștiințifică, deoarece rezultatele par să contrazică credința de bază despre leziunile cerebrale – că sunt permanente și ireversibile.

Gary Steinberg, autorul principal al studiului și președintele de neurochirurgie la Stanford, a declarat într-un interviu că „recuperarea pacienților nu a fost doar o recuperare minimă, ci cu toul semnificativă. De exemplu, un pacient în vârstă de 71 de ani care era în scaun cu rotile a reușit să meargă din nou.

Ciroză hepatică

Ciroza hepatică se caracterizează prin țesut cicatricial nefuncțional, care determină disfuncția ulterioară a ficatului. Ciroza hepatică poate fi cauzată de mulți factori diferiți, dar de cele mai multe ori se datorează consumului de alcool, hepatitei virale B sau C și tulburărilor metabolice.

Deși anumite părți ale ficatului se pot regenera în mod natural, singurul tratament dovedit pentru boala hepatică în stadiu terminal este un transplant de ficat complet. Din păcate, însă, un transplant de ficat este extrem de costisitor, donatorii sunt greu de găsit și există riscul respingerii organului de către organismul pacientului.

Terapia cu celule stem mezenchimale poate fi utilizată ca o opțiune de tratament alternativă. Celulele stem mezenchimale (MSC) pot restabili leziunile hepatice după diferențiere (schimbarea în noi tipuri de celule hepatice utile) și pot avea un răspuns imunomodulator, antiinflamator, antifibrotic și antioxidant, ce conduc la îmbunătățirea funcției organelor (sursa).

Artrita reumatoidă

Artrita reumatoidă este o boală cronică autoimună caracterizată prin inflamație în întregul corp, în principal la nivelul articulațiilor. Aceasta apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod greșit țesuturile propriului corp. Inflamația corelată cu artrita reumatoidă (RA) poate afecta și alte zone ale corpului.

„Terapia cu celule stem este un tratament non-invaziv care are ca scop înlocuirea celulelor deteriorate din organism. Terapia cu celule stem mezenchimale poate fi implementată sistemic sau injectată local pentru a viza anumite locuri, în funcție de nevoile pacientului”, afirmă conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Celulele stem au o proprietate unică, intrinsecă, care le atrage către inflamația din organism. Studiile au arătat că celulele stem pot regenera țesuturile deteriorate sau bolnave, pot reduce inflamația și pot stabiliza sistemul imunitar prin promovarea sănătății și a calității vieții. Celulele stem mezenchimale fac acest lucru influențând repararea țesuturilor prin efecte paracrine (semnalizare celulară pentru a schimba comportamentul celulelor existente) sau contact direct celulă-celulă. Acestea pot migra și însămânța în mod specific în locurile de țesut deteriorat, unde se pot diferenția în celule funcționale pentru a înlocui celulele deteriorate sau bolnave (sursa).

Recoltarea celulelor stem la naștere este o formă de grijă pe care le-o porți pe viață copiiior tăi. ​Serviciile Stem Cells Bank vin cu garanția MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România. Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate. Stem Cells Bank este singura bancă de celule stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fără a fi nevoie de intervenții (și posibile erori) umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.