Bijuteriile Pandora vor fi realizate din aur și argint reciclate

Trecerea completă de la aur și argint minate la aur și argint reciclate va reduce nivelul de CO2 și va avea un impact pozitiv asupra mediului.

Pandora, cel mai mare brand de bijuterii din lume, a anunțat astăzi că va înceta în totalitate utilizarea argintului și a aurului minat în bijuteriile sale până în 2025 și va cumpăra doar din surse reciclate. Această schimbare va reduce emisiile de carbon cu două treimi pentru argint și cu mai mult de 99% pentru aur.

„Argintul și aurul sunt materiale extraordinare de bijuterii care pot fi reciclate încontinuu, fără a-și pierde calitatea. Metalele minate cu secole în urmă sunt la fel de bune ca cele noi. Acestea nu se vor degrada niciodată. Dorim să ajutăm la dezvoltarea unui mod mai responsabil de a crea lux la prețuri accesibile, precum bijuteriile noastre și să prevenim ca aceste metale fine să ajungă în depozitele de deșeuri. Vrem să contribuim la construirea unei economii circulare”, a declarat CEO-ul Alexander Lacik.

De la 71% la complet reciclat

Astăzi, 71% din argintul și aurul din bijuteriile Pandora provin din surse reciclate. Trecerea completă la argint și aur reciclat va reduce emisiile de CO2, consumul de apă, generând și alte efecte pozitive asupra mediului, deoarece reciclarea metalelor folosește mai puține resurse decât extragerea de noi metale. Emisiile de carbon provenite din aprovizionarea cu argint reciclat sunt o treime în comparație cu argintul minat, în timp ce reciclarea aurului emite aproximativ de 600 de ori mai puțin carbon decât minarea aurului nou, conform evaluărilor ciclului de viață.

„Necesitatea unor practici de afaceri durabile devine din ce în ce mai importantă, iar companiile trebuie să își îndeplinească rolul ca răspuns la criza climatică și la epuizarea resurselor naturale. De mai mulți ani, Pandora a folosit metale reciclate în creațiile noastre. Acum suntem gata să facem următorul pas și să încetăm să mai folosim argintul și aurul minate cu totul. Acesta este un angajament semnificativ, care va fi mai bun pentru mediu și va face bijuteriile noastre mai durabile”, a spus Alexander Lacik.

Argintul este cel mai folosit material în bijuteriile Pandora, reprezentând peste jumătate din toate materialele achiziționate, măsurate în greutate. Pandora folosește, de asemenea, volume mai mici de aur, paladiu, cupru și pietre artificiale, cum ar fi nano-cristale și zirconiu cubic.

Decizia de a utiliza doar argint și aur reciclat acoperă întreaga utilizare a acestor metale în bijuteriile Pandora, inclusiv piese semi-finisate, cum ar fi lanțuri și alte piese de la furnizori.

Mai mult argint poate fi reciclat

Astăzi, aproximativ 15% din oferta de argint din lume provine din surse reciclate. Mai mult de jumătate din argintul reciclat provine din industrie, unde metalul este utilizat în producția chimică, electronică și în alte scopuri.

Pandora va colabora cu furnizorii săi pentru a garanta o aprovizionare suficientă cu argint reciclat provenit din surse responsabile, certificat în conformitate cu standardele de conducere ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi Consiliul Bijuteriilor Responsabile. Pandora va colabora, de asemenea, cu factorii cheie din lanțul de aprovizionare pentru a explora oportunitățile pentru creșterea disponibilității argintului reciclat și îmbunătățirea standardelor de producție.

Decizia de a utiliza metale prețioase reciclate urmează obiectivele ambițioase de decarbonizare ale Pandora anunțate în ianuarie. În 2020, Pandora va furniza 100% energie electrică regenerabilă la cele două instalații de artizanat ale bijuteriilor din Thailanda, iar până în 2025 compania va fi neutră de carbon pe întreaga operațiune. Pandora s-a alăturat și inițiativei „Science Based Targets” – colaborarea corporativă pentru acțiuni privind schimbările climatice – și va publica anul viitor un plan de reducere a emisiilor de carbon în lanțul său valoric complet, în conformitate cu Acordul de la Paris.

Următoarele surse au fost folosite pentru a calcula diferența între amprenta de carbon dintre resurse minate sau reciclate: argint minat și reciclat (GaBi database 2019), aur minat (World Gold Council, 2018) și aur reciclat (C. Hafner, 2019).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.